De dilluns a divendres de 9:00 – 20:00h

Odontologia conservadora

On som

Av. Catalunya, 100.
Cervera, Lleida

Truca'ns

Telèfon
973 53 39 74

De dilluns a divendres

9:00 – 20:00h

Odontologia conservadora

L’odontologia conservadora i restauradora té com a objectiu mantenir en boca i de manera funcional les dents naturals, evitant-ne la seva extracció. Consisteix en reparar l’estructura dental afectada per càries o altres afeccions. I en netejar la dent del teixit afectat i restablir l’anatomia de la dent i la seva funció amb materials biocompatibles, generalment resines compostes, sense afectar la resta de dent.

Per garantir la durada en el temps d’aquestes restauracions en boca es segueix un procediment rigorós aconseguint naturalitat en les zones estètiques. Mentre que en les zones on la funció masticatòria pren un paper més rellevant es busca la màxima funcionalitat. Per tant, té com a objectiu preservar al màxim les dents naturals del pacient, el tractament a seguir dependrà de la localització de la dent a tractar.

La odontologia preventiva també és part de l’odontologia conservadora, i consisteix en l’avaluació de l’estat de salut bucodental dels pacients per tal d’evitar la necessitat de tractaments a mitjà i llarg termini. És important sobretot en nens quan comencen a erupcionar les primeres dents definitives. En aquestes edats és molt important establir uns hàbits d’higiene oral estrictes i prevenir la càries en aquestes primeres dents, que acostumen a tenir una anatomia molt pronunciada, mitjançant segellat de fissures, i en cas que fós necessari tractar càries incipients que tendeixen a avançar amb rapidesa.