De dilluns a divendres de 9:00 – 20:00h

ATM I funció 

On som

Av. Catalunya, 100.
Cervera, Lleida

Truca'ns

Telèfon
973 53 39 74

De dilluns a divendres

9:00 – 20:00h

ATM I funció
 

L’articulació temporomandibular és l’estructura que es troba davant del conducte auditiu extern i és l’encarregada d’engranar la mandíbula amb el cap i permetre els seus moviments (obrir, tancar, parlar, menjar,.…). Consta d’un disc articular interposat entre el còndil de la mandíbula i l’os temporal. Aquestes estructures estan unides entre elles mitjançant lligaments als qual s’hi connecten, a la vegada, músculs.

Aquesta articulació pot patir una disfunció, que és una alteració de les estructures que l’integren, aquestes alteracions poden causar dolors articulars i limitacions en els moviments de la mandíbula. Algunes de les causes poden ser traumatismes, processos inflamatoris (osteoartritis), degeneratius (osteoartrosis), hàbits parafuncionals (prémer les dents, menjar-se les ungles…), alteracions en l’oclusió i/o per factors psicològics (estrés, ansietat).

El tractament de la patologia articular és determina després d’un correcte diagnòstic i de la realització de las proves complementàries. Dins dels diferents tractaments poden trobar la fèrula de descàrrega, fisioteràpia, ortodòncia, pròtesis i en alguns casos, cirurgia.